Фолклорен танцов ансамбъл “Мездра” е одобрен за участие в първото издание на националния конкурс „ТОП 10 Български танцов фолклор”

ТОП 10 на българския танцов фолклор
Г-н Мирослав Аспарухов
Фолклорен танцов ансамбъл “Мездра”
гр. Мездра.
Уважаеми г-н Аспарухов,
Имам удоволствието да Ви информирам, че ръководения от Вас Фолклорен танцов ансамбъл “Мездра” е одобрен за участие в първото издание на националния конкурс „ТОП 10 Български танцов фолклор“, категория „Любителски танцови състави и ансамбли – възраст над 16 г.“, който съгласно обявения регламент ще се проведе на територията на гр. София в рамките на два поредни конкурсни дни:
§ 13 май 2023: Зала „Тържествена“, Военна академия „Г. С. Раковски“
§ 14 май 2023: Зала 1, „Национален дворец на културата“
Приложено Ви изпращам покана за участие.
Вярвам, че Вашето участие ще допринесе за утвърждаване мисията на конкурса: развитие и повишаване нивото на изпълнителско майсторство на участниците в любителски фолклорни танцови състави и ансамбли в цялата страна чрез създаването на силна конкурентна среда.
Целта ни е да съхраним, популяризираме и развием българското фолклорно танцово изкуство с респект към истинността на предаване на културното ни наследство и стремеж към достигане на максимално високо художествено ниво на сценично изпълнение.
Конкурсът се провежда с подкрепата на „Съюз на българските музикални и танцови дейци“, „Съюз на организациите за любителско изкуство – СОЛИ“ и Сдружение „Асоциация на хореографите в България“.
Оставам на разположение при възникнали допълнителни въпроси и нужда от съдействие, с оглед успешното Ви участие в конкурса.
С уважение,
Емил Димитров
Организатор и директор на конкурса

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *