Уроци по праистория и палеонтология на тема “Какво е динозвър”

Динозаврите са едни от най-пленителните животни живяли някога. Те властвали над сушата на нашата планета в продължение на повече от 160 милиона години. Някои били с големината на пуйка, а други ставали толкова големи, че е трудно да си представим как сухоземно същество би могло да достигне до такива размери. Какво е довело до появата на тези удивителни създания? И защо не властват над земята и днес? Какво довежда до сравнително внезапното им изчезване? И може би най-важния въпрос – Какво точно е динозавър?

Първия урок се проведе в Народно читалище Просвета в град Мездра, на втория етаж в голямата репетиционна (в краен случай в читалнята на библиотеката).

Целта на курса е вдъхновение, разпространение и популяризиране на знанието и науката сред младите хора (по години и душа), но е подходящ и за по-възрастните търсачи на знания.

В продължение на курса, заедно ще трупаме знания в областта на палеонтологията, биологията, зоологията, геологията, еволюцията, история на науката, както и естествената история.

Препоръчителна възраст на присъстващите – над 10 години. Причината е, че понякога ще използваме по-сложна терминология за да обясним някои неща, което може да доведе до фрустрация и загуба на интерес у по-младите любители на динозаврите.

Първият ни урок беше опознавателен и напълно безплатен. Следващите уроци ще бъдат по 10 лева, като всеки ще е с различна тема и сами може да избирате кои теми представляват интерес за Вас, както и да предлагате такива.

П.П. Може да си носите пособия за писане, в случай, че научите нещо интересно, което искате да си запишете. Също така може да донесете Ваши енциклопедии, фигурки на праисторически животни или рисунки, които да разглеждаме.

Водещ: Милен Димитров.

Следете на профила на читалищетo във фейсбук за следващите уроци и събития.

Очакваме Ви с нетърпение!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *