Редовно годишно отчетно-изборно събрание на НЧ „Просвета 1925“ – гр. Мездра

На 27.03.2024г. НЧ „Просвета 1925“ – гр. Мездра отчете своята дейност за периода 2021-2023 г. и си избра нови ръководни органи – Настоятелство, Председател и Проверителна комисия. Това стана на редовно годишно отчетно-изборно събрание, на което присъстваха 80 от общо 155 действителни членове на читалището.

На събранието бяха приети 16 нови читалищни членове и беше избрано ръководство на НЧ „Просвета 1925” за мандат 2024-2026 г. В Настоятелството влязоха Мирослав Аспарухов – председател и членове: Виктория Данкова, Иван Иванчев, Калин Стойчев, Мирослав Гетов, Нели Минева и Никодим Нанов, а в Проверителната комисия: Дарина Ватова, Даниела Бързашка и Яна Нинова.
Досегашните членове на Настоятелството и на Проверителната комисия Бистра Цолова, Илинка Димитрова, д-р Николай Баев, Петко Котларски и инж. Стефчо Симеонов получиха почетни грамоти за цялостен принос в читалищната дейност.

“Искам да пожелая успех на новото ръководство, заяви след избора досегашният председател на читалището Валентин Вълчев, който заемаше тази ръководна длъжност в продължение на близо три десетилетия (1991-1995 г. и 2000-2024 г.). Изключително радостен съм, че млади и можещи хора идват на нашите места. От все сърце им желая успех!”

“Изказвам своята благодарност за взетото решение от върховния орган на читалището – Общото събрание, на всички читалищни членове, имащи право на глас, че единодушно ми гласуваха доверие да бъда председател на тази древна институция, сподели в социалната мрежа Фейсбук Мирослав Аспарухов. Благодаря на дългогодишното ръководството на читалището в лицето на Валентин Вълчев за прекрасния мандат, постигнатите цели и успехи през годините.

Вярвам, че вървим в правилната посока и защитаваме това, което ни е завещано от поколенията. НЧ „Просвета 1925“ – гр. Мездра ще продължи да бъде крепост на духовността и българщината! Място, където нещо се върши, нещо се прави – „на ползу роду болгарскому“. С грижа. С любов. С мисъл. За читалището. За децата. За България.

Ще създадем един млад и амбициозен екип, който ще работи със сърце и душа. Поставяме си амбициозни, но достижими цели, което е гаранция за успех. Пожелаваме си успешно реализирани идеи, творчески дух и удовлетворение. Ние не сме по-могъщи от миналото, но не бива да вървим към бъдещето със затворени очи и обърнати с гръб.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *