Приключи инициативата “Забавно лято в библиотеката”

Заниманията с деца тази година бяха от 03.07.2023г. до 30.08.2023г. Посещаваха ни от 4-5 годишни малчугани до 12-13 годишни младежи. Броят им варираше от 10-11 до над 20. Общо в инициативата се включиха над 45 деца, не само от Мездра и околните села, а и от Враца, Пловдив, София и Варна.

По желание на малките ни читатели издирихме и споделихме интересни факти за фотографията, създаването на комикси, книги и анимация. Чрез нас научиха интересни подробности от живота на Дж. Роулинг, Джеф Кини и братята Дисни.

Най – обичани и посещавани бяха петъчните ни творчески занимания. Паралелно с работата със съответните материали (хартия, камък, пластилин и стъкло) разяснихме и техните специфични свойства и особености. Част от изработените проекти може да разгледате, когато посетите библиотеката.

Гостуваха ни г-жа Ерика Савова от Център за кариерно развитие и г-жа Силвия Гарванска от Етнографски музей гр. Враца.

Закрихме лятната ни дейност с организирано посещение в Етнографски музей – гр. Враца. Изненадахме служителите с изработени от децата кукли в национални носии.

Сред багрите на красивите килими, престилки, бродирани ризи и кърпи, пред могъществото на самоукия талант на Дико Илиев и техническия гений на Мито Орозов, усетихме и преоткрихме всеки за себе си гордост от нашия роден край. От нашия корен – българският!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *