Млади танцьори и спортисти се включиха във великденското почистване на Мездра

Повече от 50 танцьори и спортисти, предимно в ученическа възраст, се включиха в традиционното великденско почистване на гр. Мездра, организирано от Община Мездра. Екологичната инициатива е на младите хора, които в момента са в пролетна ваканция, като идеята е тя да се превърне в ежегодна.


Под наставничеството на своите ръководители Мирослав Аспарухов, Владислав Петров, Жанета Маринова, Митко Ценов, Диан Попов и Владимир Найденов възпитаници на Ансамбъл „Мездра“ и на Средношколския танцов състав при Народно читалище „Просвета 1925“, на Tанцова формация ,,Keep It Real” от Сдружение „Новото поколение на талантите”, на двата лекоатлетически клуба – СК „Атлет“ и СКЛА „Митко Ценов Рънинг Тийм“, на Детско-юношеската школа на ОФК „Локомотив“ и на Хандбален клуб „Локомотив“ почистиха от всевъзможни боклуци зелените площи в различни части на града.
Една група доброволци чистиха зелените площи в новата част на пешеходната алея по ул. „Александър Стамболийски“ и по ул. „Дунав“, друга – по ул. „Янко Сакъзов“ от Младежкия дом до поликлиниката и по ул. „Георги Кирков“ от Детска градина „Роза“ до ПГ „Алеко Константинов“, а трета и четвърта – по ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Христо Ботев“ от „ВиК“-а до кръговото при Алеята на кестените.


Със съдействието на Общинско предприятие „Чистота“ и на организацията за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци „Екопак България“ събраните отпадъци бяха транспортирани.
Великденското почистване на гр. Мездра ще продължи до 21 април.
Община Мездра призовава гражданите да се включат в него, за направим нашия общ дом едно по-чисто, по-уютно и по-приветливо място за живеене!
Мирослав Гетов

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *