За пръв път в Мездра се проведе Базар на книгата

При голям интерес от страна на любителите на четенето в края на месец юни в Мездра се проведе Базар на книгата. Организатор на първото по рода си подобно културно събитие в крайискърския град беше Читателски клуб „Book Hub“ със съдействието на НЧ „Просвета 1925“ и на Община Мездра. 

В изложението взеха участие 10 издателства от столицата и региона: „Медиа груп“ – Враца, „Ecrier“, „Gaiana“, „Lemur“, „Изида“, „ИниИно“, „КВЦ“, „Книги да всички“, „Персей“ и „Потайниче“ – София, които предложиха на своите щандове разнообразни книжни заглавия. 

“Заедно сме в една наистина благородна мисия, а тя е четене, грамотност, образование, каза в приветствието си към организаторите, участниците и посетителите на базара председателят на градското читалище Мирослав Аспарухов. Винаги бъдете част от тази мисия – да събирате четящи хора, а пък те, от своя страна, дано да бъдат вдъхновение за нови авторски произведения.” 

Специални гости на събитието бяха авторите Ана-Мария Герасимова, Александър Цонков, Валентина Йорданова-Accordia, Ива Тодорова, Явор Цанев и други, които представиха своите най-нови книги. 

Съпътстващата програма включваше драматизации на българските народни приказки „Житената питка“ и „Сливи за смет“ в изпълнение на  възпитаници на детските градини „Мир“ и „Роза“, както и забавления за най-малките, подготвени от Аниматорска група „Мамчето с децата“. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *