За втора поредна година през месец май Мездра ще бъде домакин на Международен детски фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци

За втора поредна година в разгара на пролетта в гр. Мездра ще се проведе Международен детски фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци “Мездра-май” (International Children’s Festival of pop, popular and folk song, hip-hop, modern and folk dances “Mezdra-may”).

Организатори на събитието са Община Мездра, Народно читалище “Просвета 1925” – гр. Мездра и Сдружение с нестопанска цел “Новото поколение на талантите”.

Фестивалът ще се проведе на 4 и 5 май 2023 г. (четвъртък и петък) в рамките на традиционните Празници на културата “Мездра-май”.

Цели на фестивала:

Опознаване и представяне на различните танцови и музикални стилове, обмяна на опит и незабравими изживявания на деца от различни националности, обединени от изкуството.

Развитие и популяризиране на всички жанрове от танцовото и песенното изкуство в категориите:

• Песен: естрадна, популярна и народна песен.
• Танц: Хип-хоп, модерни и народни танци, вкл. класически, характерни и спортни танци, танцово шоу, мюзикъл – танцов театър, мажоретки, акро денс и др.

Форма и програма на фестивала:

• Отворен фестивал без конкурсен характер.
• Без такса за участие.
• Общо времетраене на изпълненията в категория „Песен“: индивидуален изпълнител – до 5 мин., групи – до 8 мин.
• Общо времетраене на изпълненията в категория „Танц“: индивидуален изпълнител – до 5 мин., групи – до 15 мин.
• Фестивалът включва всички жанрове от танцовото и песенното изкуство, като те ще бъдат разпределени в различните фестивални дни.
• След изтичане на крайния срок за получаване на заявки за участие ще бъде изготвена подробна програма за всеки от фестивалните дни, която ще включва и реда за представяне на участниците.

Участници във фестивала:

• Във фестивала участват индивидуални изпълнители и групи/ колективи (без ограничение в броя на участниците),
• Всички участници трябва да бъдат на възраст до 18 години.

Общи правила на фестивала:

1) Организаторите си запазват право за всякакъв вид документиране, излъчване, филмиране и разпространение на материала, без да заплащат права и обезщетения.
2) Ръководителите на групите/ индивидуалните изпълнители носят отговорност за злополуки и контузии на изпълнители на сцената.
3) Разходите по пребиваване на групите/ индивидуалните изпълнители и придружаващите ги лица са за сметка на участниците.
4) Разходите за техническо и сценично обезпечаване се поемат от организаторите.
5) Ръководителите на групите/ индивидуалните изпълнители носят отговорност за поведението на участниците от своите колективи/ индивидуалните изпълнители по време на мероприятието.
6) Организаторите не отговарят за костюми, реквизит и лични вещи на участниците.
7) За музика, предоставена на CD е задължително музиката на диска да има само един трак. Музиката може да се предостави и на флаш памет. Музиката може да се изпрати преди фестивала на имейл: festivals.mezdra@gmail.com
8) Не се допускат музикални изпълнения с нецензурни текстове на песните.
9) Сигурност: забранено е използването на горящи огньове, течности или други субстанции, режещи предмети, които могат да намокрят пода или да нарушат настилката.
10) Костюми: не трябва да бъдат излагани на показ части от тялото, които да уронват престижа и репутацията на изпълнителя.
11) Организаторите имат право да променят програмата във всеки момент в зависимост от явилите се участници.
12) Всички колективи ще получат грамота за участие, както и пакет храна и минерална вода за времето на участието си.

Заявки за участие във фестивала:

• Заявки за участие във фестивала се подават на e-mail: festivals.mezdra@gmail.com в срок до 20 април 2023 г.
• Заявката се попълва по образец, който можете да изтеглите от следния линк: https://drive.google.com/…/1h5WkIBDXzvhxoO0y7kDN2ZPvio9sCgn…

Подаването на официална заявка за участие означава пълно и безусловно приемане на условията на фестивала.


Заповядайте на Втория международен детски фестивал за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци “Мездра-май 2023”! Очакваме Ви!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *