Благотворителен коледен концерт в Мездра събра средства за лечението на невръстно дете

Благотворителен концерт под наслов “Коледната приказка на Вики продължава” се състоя в навечерието на Нова година в гр. Мездра. Благородната кауза беше събиране на средства, необходими за лечението на 3-годишния Виктор Нецовски от Зверино, който страда от тежко онкологично заболяване, а организатор на събитието – НЧ „Просвета 1925“.


В продължение на близо два часа на сцената в Дома на железничаря се изявиха самодейните състави към градското читалище:


• Ансамбъл „Мездра” с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов;
• Женски народен хор с художествен ръководител Елена Катранкьовска,
• Вокална група за стари градски песни „Мездрея“ с художествен ръководител Цветомир Исаев,
• Школа по художествено слово с художествен ръководител Юли Пухалски,
• както и Представителен танцов състав „Хемус“ при Община Враца с художествени ръководители и хореографи Геновева Спасова и Валери Спасов.


За финал: Емил Димитров – съосновател и заместник генерален секретар на Федерация на международните танцови фестивали (Federation of International Dance Festivals – FIDAF), организатор и директор на Националния конкурс „ТОП 10 Български танцов фолклор“, връчи на художествения ръководител и хореограф на Ансамбъл „Мездра“ Мирослав Аспарухов почетен плакет „ТОП 10 Български танцов фолклор“.


“Тази година на 13 и 14 май в София за пръв път се проведе Националният конкурс „ТОП 10 Български танцов фолклор“, каза при връчването на плакета Емил Димитров. Още с първото си издание конкурсът се наложи като най-силния и най-престижен от подобен род в страната за непрофесионални фолклорни танцови състави и ансамбли.


Ансамбъл „Мездра“ се представи повече от блестящо и зае своето достойно място сред 10-те най-добри колективи у нас. Освен това получи и специалната награда на Асоциацията на хореографите в България. Вие ще можете да видите тяхното изпълнение и целия финален концерт на 31 декември от 12:30 часа по БНТ 1.


Преди, по време и след благотворителния концерт на входа на залата имаше дарителски кутии за събиране на средства в подкрепа на Виктор. Събраната сума е 2 934,30 лв.


Организаторите на благотворителния концерт „Коледната приказка на Вики продължава“ благодарят на всички за проявената съпричастност и им пожелават весели новогодишни празници!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Моля отговорете на въпроса *